Alpine, JVC, Kenwood, Pioneer, Sony, LG Модули за Мулти-Волан Opel/Ford/Mazda/Honda/Nissan/Chevrolet/Citroen и BMW
VectraB 23 декември 2016 - 22:08
Вече имам впечатления от някои нови модели за 2017г на Pioneer и JVC.
За съжаление, за първи път от години, са разочароващи. И при двете марки има съществени проблеми
Съветът ми е, да купувате старите изпитани модели от 2016г. доколкото се намират на пазара ...
Аз няма да предлагам новите модеи на Pioneer, докато не се убедя в тяхното качество
Но да не разваляме Коледните Празници ...
Ще опиша мотивирано установените проблеми, когато намеря време, след Коледа ...
Весела Коледа
.
За съжаление, за първи път от години, са разочароващи. И при двете марки има съществени проблеми
Съветът ми е, да купувате старите изпитани модели от 2016г. доколкото се намират на пазара ...
Аз няма да предлагам новите модеи на Pioneer, докато не се убедя в тяхното качество
Но да не разваляме Коледните Празници ...
Ще опиша мотивирано установените проблеми, когато намеря време, след Коледа ...
Весела Коледа
.
VectraB 27 декември 2016 - 11:05
Описвам това с което се сблъсках, и се надявам да са частни случай :
Pioneer MVH-190UI : Не чете всички USB Flash Drive и дава грешка "error 19".
За тестoве от години използвам Sandisk Cruzer Fit™ USB 2.0 (8GB или 16GB). Флашката е качествена и разпространена. Досега не бях срещал приемник с USB, който да не чете тази флашка, включително и "Китайци".
НО MVH-190UI, както и DEH-1900UB не я приемат. Направих тестове на няколко броя от различни доставки. Същевремено чете без проблем по-стара и евтина флашка 8GB.
Странно е, че в Google не намерих нищо по въпроса.
Добавено на 13.03.2017г. :
За последните 3 месеца колегите от АВАЛ са продали много от гореописаните модели Pioneer. Казаха, че никой не се оплакал за проблеми с четене на какъвто и да е модел USB Flash Drive.
Това, както и липсата на подобна дискусия в мрежата (поне Google не намира), ме водят на мисълта че моята "Флашка" се е повредила. Въреки че засега продължава да работи перфектно на всички останали приемници и компютри от различни марки и години.
Затова трябва да приема, че гореописаното е изолиран случай и че проблемът е в моят USB Flash 16GB, а не в Pioneer.
JVC KD-X330BT / FW ver. 0117, закупен от еМаг.
Няколко проблема:
- Опростена конструкция на микрофона, нама ябълка което затруднява насочването му. Микрофонът на предишните модели (включително KD-X320BT) е с ябълка.
- Прекъсване на звука от микрофона. Губеха се думи, понякога цели изречения.
- Некоректно работещо Управление от Волана - не сменяше запаметените радио станции, всички останали функции работеха нормално.
Добрата новина е, че JVC дават Update на Firmware -a, даже за по-малко от два месеца е имало 2 версии.
Последната налична засега Ver.0120 (27.10.2016) реши успешно последните 2 проблема и вече всичко е О.К.
.
Мнението беше редактирано от VectraB: 13 март 2017 - 14:31
За тестoве от години използвам Sandisk Cruzer Fit™ USB 2.0 (8GB или 16GB). Флашката е качествена и разпространена. Досега не бях срещал приемник с USB, който да не чете тази флашка, включително и "Китайци".
НО MVH-190UI, както и DEH-1900UB не я приемат. Направих тестове на няколко броя от различни доставки. Същевремено чете без проблем по-стара и евтина флашка 8GB.
Добавено на 13.03.2017г. :
За последните 3 месеца колегите от АВАЛ са продали много от гореописаните модели Pioneer. Казаха, че никой не се оплакал за проблеми с четене на какъвто и да е модел USB Flash Drive.
Това, както и липсата на подобна дискусия в мрежата (поне Google не намира), ме водят на мисълта че моята "Флашка" се е повредила. Въреки че засега продължава да работи перфектно на всички останали приемници и компютри от различни марки и години.
Затова трябва да приема, че гореописаното е изолиран случай и че проблемът е в моят USB Flash 16GB, а не в Pioneer.
JVC KD-X330BT / FW ver. 0117, закупен от еМаг.
Няколко проблема:
- Опростена конструкция на микрофона, нама ябълка което затруднява насочването му. Микрофонът на предишните модели (включително KD-X320BT) е с ябълка.
- Прекъсване на звука от микрофона. Губеха се думи, понякога цели изречения.
- Некоректно работещо Управление от Волана - не сменяше запаметените радио станции, всички останали функции работеха нормално.
Добрата новина е, че JVC дават Update на Firmware -a, даже за по-малко от два месеца е имало 2 версии.
Последната налична засега Ver.0120 (27.10.2016) реши успешно последните 2 проблема и вече всичко е О.К.
.
Мнението беше редактирано от VectraB: 13 март 2017 - 14:31
Koliomalinov 09 март 2017 - 16:36
Здравейте! До колкото разбрах, моделът на закупеното от мен главно устройство е ОК ( Alpine UTE 92...). Не разбрах дали за автомобилът ще сработи с адаптера или не (Signum регистриран 2004, произведен 2003 г., мисля, че беше май). Не мога да разбера също дали е CAN BUS или не (аналогов). Мулти-волана е само с бутони-по три броя от ляво и от дясно. Прочетох голяма част от темата, но явно не съм разбрал достатъчно.
VectraB 13 март 2017 - 12:50
Koliomalinov, на 09 март 2017 - 16:36, каза:
Здравейте! До колкото разбрах, моделът на закупеното от мен главно устройство е ОК ( Alpine UTE 92...). Не разбрах дали за автомобилът ще сработи с адаптера или не (Signum регистриран 2004, произведен 2003 г., мисля, че беше май). Не мога да разбера също дали е CAN BUS или не (аналогов). Мулти-волана е само с бутони-по три броя от ляво и от дясно. Прочетох голяма част от темата, но явно не съм разбрал достатъчно.
Да, модулът ще работи перфектно, включително и функциите за телефон
По лесно, бързо и ясно е да се чуем по телефона ...
p.s. Писал съм многократно в темата, както и в първото мнение :
За Въпроси и Контакти, Моля използвайте посочения телефон, в указаното работно време
VectraB 13 март 2017 - 14:30
VectraB, на 27 декември 2016 - 11:05, каза:
Описвам това с което се сблъсках, и се надявам да са частни случай :
..........
..........
.
Igor 05 април 2017 - 17:49
Като пореден собственик на модула и аз искам да кажа, че съм страшно доволен! С радио Alpine съм и функционалността е на макс. Страхотна работа на колегата VectraB, направо трябва да черпя :)
VectraB 29 юни 2017 - 12:25
Нов модел Аналогов модул MC7-RF5 v.3 който поддържа 25 Автомобила
Подробно описание на автомобилите в pdf формат, може да намерите на www.microcom7.com.
Актуализирал съм информацията и снимките в Обявата.
.
Подробно описание на автомобилите в pdf формат, може да намерите на www.microcom7.com.
Актуализирал съм информацията и снимките в Обявата.
.
VectraB 20 август 2017 - 20:10
Нов Модел MC7-IB4 за BMW, Mini, Land / Range Rover (IBus), който поддържа и Китайски приемници
Подробно описание в pdf формат, може да намерите на www.microcom7.com.
p.s. Актуализирал съм информацията и снимките в Обявата.
.
Подробно описание в pdf формат, може да намерите на www.microcom7.com.
p.s. Актуализирал съм информацията и снимките в Обявата.
.